Rond 5 – Det är tröttande att spela många tuffa partier!

Våra välklädda hjältar! (bild: Roland)

I den sista ronden var det bara Luke som kunde hålla ut en längre tid, kanske för att hans parti i morse var kortare. Matchen slutade 0-4, men spelarna har all anledning att fira en fantastisk insats och många lärorika långa partier. Grattis till er!

Motståndarna i sista ronden hade över 600(!!!) mer i snittrating, så det var ingen överraskning. Det kanske var bra att spara den matchen till sista ronden.

Stinas parti var slut först, efter att hon som vit rockerade kort, medan motståndaren stannade kvar med kungen i centrum. Angreppet blev snabbt och hårt, och Stinas kungsställning var snart i spillror.

Sigge fick offra damen för torn löpare och bonde, vilket först såg lovande ut, men det krävs energisk aktivitet och samprdning bland pjäserna för att kunna skapa motspel. Istället blev Sigges kung snabbt utsatt i en koordinerad attach mellan springare och dam, och Sigge gav upp när matten var nära.

Ludvig kom ut fint från öppningen, och hade ett par bra lägen att börja avveckla mot ett jämnt slutspel. Komplikationerna blev dock för mycket att reda ut, och motståndarens dam gled in i Ludvig kungsställning, med ogarderbara matthot som resultat.

Slutligen Luke kom också ut fint ur öppningen, och hade till och med lägen att få en bättre ställning. Det är tufft att stå emot alla dessa angrepp, och det går rasande snabbt när en mycket högre motståndare mobiliserar sina pjäser! Det krävs väldigt bra förståelse både för motståndarens idéer, och de egna resurserna som ska klara av att försvara.

Femstjärnig insats av alla i hela laget! Grattis till en fantastisk erfarenhet och grymma lärdomar som kommer att komma väl till användning i framtiden!

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.