Juniorallsvenskan, sammanfattning

Några personliga ord om helgen i Göteborg, sett från sidlinjen/hemifrån av en förälder och schackentusiast/En Passant-entusiast:

  • Schackligt är det en fantastisk erfarenhet och utvecklande att få spela fem tuffa partier på en helg på det viset. Det är synd att det var ett tillfälle som inte kommer tillbaka nästa år, om vi skickar ett lag då så är det till div 3, som spelar sex kortare partier (45+10 istf 90+30), bara lör och sön, och mot beskedligare motstånd. Men även det är klart rekommenderat! Och klart vi ska satsa på att ta oss upp till div 2 snart igen! Vi har en grupp av spelare som utvecklas väldigt fort.

  • Under ett antal år hade vi inte så många nya spelare, men gruppen under håller på att växa upp. Den förra gruppen, där Stina är den yngsta, är på väg att bli vuxna. Denna resan, och även t.ex. den stora skaran nyligen i Västkustspelen, säger mig och Roland att vi gör rätt saker och utvecklar klubben och ungdomarna på ett bra sätt. Vi har stort stöd och god hjälp med ledning av träningsgrupperna, och av föräldrar som ställer upp på resor och annat.
  • Stort tack till Roland, som tog hand om ungdomarna, både schackligt och ledarmässigt! Det är en ynnest att kunna skicka sitt barn på sådana resor, som inte bara utvecklar deras spel, utan också utvecklar dem som personer. Jag rekommenderar fler att låta era barn göra det!
  • Ungdomsschack i Sverige kan måhända vara på väg neråt, men det syntes inte här. Totalt 27 lag hade tagit sig till Mölnlycke, och även om 11 var lokala (ok, nu räknade jag Stenungsund som ”lokala”, det kan man ha åsikter om) så finns gott om schackspelare runt om i landet som är villiga att resa till en nationell tävling. 16 lag betyder 64 spelare plus ledare som inkvarterats i Mölnlycke med omnejd.
  • Det är stort och snyggt att En Passant kan vara med i de här sammanhangen, både den gångna helgen och finalen i Kadettallsvenskan i augusti. Som jag skrivit tidigare så ”vi var lätt mest välklädda” som Roland sa, våra röda tröjor är både stiliga och viktiga för att visa upp klubben i alla möjliga sammanhang.

Slutligen noterar jag att även Roland fastnade på bild, även om det var precis…

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.