Lund Open avslutat

Under våren har tisdagsturneringen Lund Open spelats på LASKs lokaler, i fem åttamannagrupper där man möter samtliga övriga spelare i sin grupp. Indelningen sker på rating, vilket innebär att motståndarna ligger ungefär där man själv är.

Två av våra egna deltog i olika grupper. I grupp 2 spelade Niklas F, som efter en motig start avslutade med en händelserik remi igår mot grupptvåan. Luke segrade i grupp 4 med 6/7 och han gick från att vara rankad fyra när turneringen började till att vara högst rankad i gruppen när turneringen var slut.

Den här typen av turneringar är mycket nyttiga för utvecklingen – man får som sagt möta jämnrankat motstånd och sprider ut partierna över en lång period så att man både hinner förbereda varje parti och gå igenom partierna i lugn och ro när de är slutspelade. Till hösten kommer en ny turnering på LASK, men glöm inte att vi också har vår egen måndagsturnering med samma idé!

/Håkan

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.